4 Kasım 2010 Perşembe

Hobim Var Derdim Yok

Hangimiz kafam aşırı rahat,hiç bir sıkıntım,fazla kilolarım,dar omuzlarım,kısa boyum, alttan derslerim, ekonomik problemlerim, arkadaşlarımla alıp veremediklerim yok! diyebilir? Ben diyemem arkadaşım.İnsan bir çok şeyi çokta güzel kafasına takar, takmakla kalmayıp kendine göre yorumlar daha ilerisi için çılgınca şeyler kurar.İşte bu noktada sabretmek ve bunları kafadan uzaklaştırmak için yapılacak şeyler arar.Kimisi sokaklara atar kendini,kimisi alış veriş yapar, kimisi alkole vurur,kimisi dağlara taşlara koşar,kimisi ergenusluğa bağlar odasından çıkmaz, ya da belki de hiç bir şey yapmaz.Bende arada bir bunları tercih ederim tabi ama bu aralar yaptığım şey bunların çok dışında.Gördüğünüz üzere benim bahsettiğim şey.Puzzle!

Evet deli gibi puzzle yapıyorum uzun süreler başında oturup tek derdimin o parçayı bulmak olduğuna kendimi kaptırıyorum.Şurayı yapayım bitsin yok buraya şunu koyayım tamam diye diye saatleri geçiriyorum.Bu sırada alttan dersmiş,yok canımı sıkan  şeyler varmış,biraz kilo aldım ben,ne yapsam olmuyor gibi şeyler düşünmüyorum.Çünkü ciddi anlamda zor bir hobi.O küçük parçaların hepsi aynı deniyosun olmuyor bazen aynı parçayı aynı yere bir çok kez koymaya çalışıyorsun.Bu esnada düşünecek fazla bir sorun kalmıyor en fazla yarın ne giyerim diye düşünüyorum bazen de yaparken acıkıyorum bir şeyler olsa da yesek falan o kadar.Öyle de iyi oluyor ki anlatamam uykun gelene kadar uğraş sonra misler gibi kafanı yastığa koy.Ağrısız tasasız sıkıntısız uyu.

Fazla uzatmadan diyeceğim;Bu bir tavsiye yazısıdır.Eğer evinizde uzun süreler kullanmadan durabilecek bir masanız yada her hangi bir köşeniz var ise ve ayrıca başında oturabilecek kadar sabra sahipseniz,siz de puzzle yapın!Ayrıca eve gelen arkadaşlarınızdan 'Vaov nasıl yaptın' övgülerini aldığınızda içinizde ister istemez minik şirin bir kendinle gurur duyma hissiyatı beliriyor ve arkadaşlardan bazılarının bir an heveslenip başına koyulduklarında bir parça dahi yerleştiremedikleri zaman yani yaptığınız işin ne kadar emek gerektirdiğini anladıkları an  bu minik şirin gurur tavan yapıyor ve daha da bir hoş oluyor.Kısacası dostlar siz de yapın güzel oluyor!Herkese tavsiyeler sonra da sevgiler.

7 yorum:

  1. bak şimdi bunu görünce işi falan bırakıp bir puzzle alıp tepesine çökmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Puzzle;bayılırım ben ya :)

    Bu tablonun aynısını yapmıştım ablamın çeyizi için melekli,renk geçişleri çok fazla hemen bitmişti.Evde bir tane yapılmamış puzzle var onu da bir ara yapayım bak aklıma getirdin :)

    Ellerine sağlık senin de çok güzel bir hobin var sölim :)

    YanıtlaSil
  3. :) teşekkür ederim.. bu arada bunu bitirdim bende zaten başka bir tane alıp devam etmeyi düşünüyorum en yakın zamanda..gerçekten güzel bir hobi sana da hatırlatmama sevindim :)kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  4. asıl puzzle ayrı bir dert yemin ederim yiaa. gece rüyalarıma giriyo gündüz derslerimi bölüyo yapamıyorum diye ağlıyorum içimden bi şey patlıcak gibi hissediyorum aman allah düüşman başına =)

    YanıtlaSil
  5. :) evet böyle diyen arkadaşlarımda çok var.. hasta mısın kızım sen diyorlar :) bana da öyle oldu bir parçayı aradım aradım bulamadım sabah gece uykumdan uyandım yerleştirdim tekrar yattım :) sıkıntım puzzle olsun ya nolcak :)

    YanıtlaSil
  6. benımde vardı bır ara boyle bır hobım , 5 adet yaptım bıtırdım sımdı ıkısı odamda duvarımda asılı :)

    Buarada bende bloguma beklerım sevgılı ates.

    http://zeynepsek.blogspot.com

    Sevgıler
    Zeynep

    YanıtlaSil
  7. dominoyu daha çok seviyorum ben taşıması da kolay oluyor hem.
    ama tabi puzzle ın yeri ayrı :)

    YanıtlaSil